Smeedijzeren balustrades

Smeedijzeren balustrades zijn vandaag de dag nog steeds populair. In de jaren 1970 en 1980 bereikte hun populariteit wellicht een hoogtepunt: smeedijzeren balustrades werden ook frequent in het interieur gebruikt, bijvoorbeeld als reling van de trap.
Het is een zeer aparte maar flexibele stijl van decoreren. Het design kan variëren tussen verschillende gebieden: Een Victoriaanse stijl is perfect mogelijk, maar ook de Cottage stijl kan je hiermee verwezenlijken. Het is wel duidelijk dat een smeedijzeren balustrade bijdraagt aan het karakter van de woning: deze zorgt immers voor warmte.

Smeedijzer kan gemakkelijk worden gevormd als het heet is en de verandering in een artistieke vorm is vervolgens perfect mogelijk. Verschillende stukken kunnen worden samengevoegd tot een grote waaier van vormen en stijlen. Smeedijzer werd uitgebreid gebruikt in de jaren 1800 als een vorm van een ijzeren legering voor diverse gereedschappen en materialen.
Smeedijzeren producten blijven tot op vandaag een populaire vorm van decoratief materiaal en is zowat overal terug te vinden: ijzeren balustrades, tuinmeubilair, schuttingen en poorten, …

Smeedijzeren balustrades komen in een brede waaier van prijscategorieën. De reden waarom de dag van vandaag nog steeds gekozen wordt voor relingen van smeedijzer is omdat de decoratieve stijl zeer veelzijdig en flexibel is. Het kan in bijna iedere stijl passen en vind je in bijna elk interieur wel enig teken van een smeedijzeren product.
Omdat het kan worden vervormd in zoveel verschillende stijlen, wordt het vaak beschouwd als een kunstwerkje dat bijdraagt ​​aan de functionaliteit van het gebouw zelf. Een ideale manier dus om je huis in de kijker te zetten.

Onderhoud van een smeedijzeren balustrades

smeedijzeren reling trap

smeedijzeren reling trap

Smeedijzeren balustrades hebben weinig onderhoud nodig. Ze zijn gemaakt van een koolstofarme ijzeren legering die is duurzaam en is bestand tegen vrijwel elke weeromstandigheid. Ze kunnen perfect geverfd worden en ze dienen af en toe gereinigd worden met een zacht zeepje, maar blijven zeer goed bestand tegen roest en zal de tand des tijds makkelijk doorstaan.
Smeedijzeren balustrades zijn een mooie en elegante aanvulling op vrijwel elk huis of kantoor gebouw. Ze zijn duurzaam en hebben de tand van de tijd in de afgelopen eeuw reeds doorstaan als een klassieke functie in veel gebouwen.

Veel smeedijzeren relingen worden gevormd in Europa, meestal zijn ze voorzien van dikke lijnen en zijn ze zeer elegant en zijn op vele huizen vinden doorheen het hele land.
Goedkopere smeedijzeren balustrades zijn zeker nodig. Meestal wordt er dan ingeboet aan creatieve afwerkingen, maar de kwaliteit blijft hoog. Vergeet niet dat smeedwerk een heuse arbeid is! Meestal heeft dat ook een kostenplaatje.

Het is een uitstervende ambacht, maar in sommige gevallen kan je misschien wel nog ambachtslieden vinden die werken met smeedijzer en een smeedijzeren reling voor jou op maat kunnen maken.

Balustrade: balkon

Smeedijzeren balustrade balkon

Smeedijzeren balustrade balkon

Het maakt niet uit wat voor balkon je precies hebt, door te kiezen voor een smeedijzeren reling voor uw balkon zorg je er voor dat deze er een stuk klassevoller oogt. Veiligheid mag ook nooit uit het oog verloren worden en aangezien smeedijzer makkelijk tot een bepaalde vorm te brengen is, blijft het perfect mogelijk om veiligheid met klasse te combineren.

Relingen voor de trap: zowel binnen- als buitenshuis.

Je hebt zelf de keuze: klassiek (met sierlijke krullen en motieven) of modern (met strakke lijnen en grote bogen) zijn beiden perfect mogelijk. Liever Art-nouveau of Art-Deco? Dat kan ook.
Ook veiligheid is bij de keuze van een trapleuning belangrijk.
Onthou dat een leuning minstens 85 cm hoog moet zijn en dat op de overloop zelfs iets hoger mag zijn.
De leuning moet glad zijn en de spijlen moeten zo kort mogelijk bij elkaar staan. Op die manier vermijden we dat er per ongeluk een hoofd in vast komt te zitten. De maximale tussenafstand bedraagt 14 cm.

Een balustrade is een laag hek is aan de rand van een trap (of balkon) om te verhinderen dat iemand naar beneden zou vallen. Aan de bovenkant zit vaak een balk die dienst doet als leuning. De ruimte onder de leuning kan helemaal afgesloten zijn, maar er kan ook een rasterwerk zijn, verticale spijlen, of spijlen evenwijdig met de bovenrand. In veel gevallen is dit een bijkomend decoratief element, waarvoor smeedijzer een perfecte oplossing is.

Smeedijzeren trapleuning maken.

Ben je nieuwsgierig naar het proces hoe een smeedijzeren trapleuning wordt gemaakt? Dan kan je onderstaand filmpje van trapleuningopmaat.nl bekijken:

Foto’s.

28
Jul 2012
POSTED BY
POSTED IN producten
DISCUSSION 0 Comments

Comments are closed.