Smeedijzeren spiegels.

Over smeedijzeren spiegels hoor je of lees je wellicht niet veel, maar ze bestaan wel degelijk en ze worden ook door velen effectief gebruikt. Men tracht klasse toe te voegen aan een ruimte door er een indrukwekkende smeedijzeren spiegel bij te plaatsen. Toegegeven: je zal het niet zien in een typisch doorsnee huis.

Stijlvolle smeedijzeren spiegels.

Smeedijzeren spiegels plaatsen kan het interieur naar een hoger niveau tillen, een voorwaarde is natuurlijk wel dat de frame past binnen het interieur dat reeds bestaat. Wat keuze betreft is het net zoals het kiezen van een laken: je kan kiezen voor een eenvoudige / strakke design, of voor eentje dat meer kleur en vorm bevat.

Smeedijzeren spiegel

Smeedijzeren spiegel

Smeedijzeren spiegels in het interieur.

Je hebt het wellicht al geraden: smeedijzeren spiegels hebben meer een decoratieve waarde, dan een praktische waarde. Je kan natuurlijk jezelf bekijken in de spiegel, maar het estetische element krijgt bij de meeste mensen de voorkeur boven het praktisch nut. Op die manier kan het gebeuren dat zo’n spiegel vaker in de ontvangstruimte of hal terechtkomt, in plaats van bijvoorbeeld de badkamer waarvan je denkt dat dit een van de plaatsen is waar een spiegel effectief thuishoort. Er bestaan echter ook wel smeedijzeren badkamerspiegels.

Een volledig blanco muur kan je evengoed stijlvol opsmukken door er een smeedijzeren spiegel op te hangen. Ook in de woonkamer kan je meer diepte en contour bekomen door er een spiegel te plaatsen.

Tip: Als je voor meerdere kleine spiegels met een smeedijzeren frame kiest, dan kan je ze naast elkaar tentoonstellen op bijvoorbeeld de schoorsteenmantel.

Spiegel met smeedijzeren frame kopen.

Smeedijzeren badkamerspiegel

Smeedijzeren badkamerspiegel

Belangrijk in het maken van een keuze is de grootte in verhouding met de ruimte waarin je de spiegel wenst te plaatsen. Afhankelijk van de ruimte kan je ook kiezen tussen een exemplaar dat moet worden opgehangen, of een exemplaar dat op een voet rust. Wanneer je ongeveer weet wat je wilt qua omvang en stijl, dan kan je uitkijken naar een kleur. De kleur moet je bepalen in functie van de ruimte waarin de spiegel wordt geplaatst, vandaar dat het belangrijk is dit eerst eens rustig te bekijken.

Tip: Kies voor een kleur dat een contrast geeft met de muur waartegen de spiegel wordt geplaatst. Het is tenslotte de bedoeling dat de smeedijzeren spiegel een eye-catcher wordt. Idem als het gaat om een staand exemplaar: kijk voor contrast met de objecten die dichtbij in de ruimte staat.

Onthou zeker ook dat smeedijzeren niet altijd een roestige metalen look heeft. Het komt frequent voor dat deze er eerder uitziet alsof het gemaakt is van een oud houten materaal. Dit komt omdat het ijzer meestal tot het uiterste wordt gebogen, zowaar tot dichtbij het breekpunt. In combinatie met de gebruikte verf zorgt dit er voor dat de spiegel een houten look meekrijgt, wat een meerwaarde is voor een klassevolle spiegel met frame.

Smeedijzeren spiegel: op welke locatie?

Smeedijzer heeft een kenmerkende eigenschap: dat is dat het zich vrij makkelijk kan mengen met de objecten waarmee deze omringd wordt. Het is met andere woorden een veelzijdig materiaal. Dit maakt voor jou het kiezen van een spiegel toch makkelijker aangezien je volledig voor je eigen persoonlijke voorkeur kan gaan!

Doe gerust online en op deze site inspiratie op over smeedijzeren producten of spiegels. Op die manier kan je perfect een idee vormen qua ontwerp dat je zou willen toevoegen aan je interieur. Wie weet bots je wel direct op een ontwerper wiens realisaties je direct aanspreekt.

25
Aug 2012
POSTED BY
POSTED IN producten
DISCUSSION 0 Comments

Comments are closed.